ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME : Yapmış olduğumuz anlatım; 30 Günlük deneme sürümüdür. Ticari amaçla kullanacak kişi ve firmaların lisanslı ürünleri satın almasını tavsiye ederiz.
Visual Studio 2012 programının kurulumundan önce bilgisayarınızda işletim sisteminize bağlı olarak "Microsoft .NET Framework 4.5"
yüklü olması gereklidir.
1-) Kurulum dosyamızın içerisinde bulunan "setup.exe" iki kez tıklayıp kuruluma başlıyoruz.
2-) Sql server server setup dosyasını çalıstırdıktan sonra açılan sayfada, "Installation" sekmesine geliyoruz. "New SQL Server stand-alone or add features to an existing installation" seçeneğini seçerek kurulum işlemini başlatıyoruz.
3-) Açılan sayfada kopyalanan dosyaların kontrolleri yapıldıktan sonra, "Ok" butonuna tıklayarak kuruluma devam ediyoruz.
4-) Bu sayfada kurmak istediğimiz SQL Server 2012 programının güncelleme olup olmadığı kontrol ediliyor. Bu işlem bittikten sonra "Next" butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
5-) Açılan sayfada programın kurulumunu engelleyecek herhangi bir eksik yada hata olup olmadığını kontrol edilecek. Bu işlemden sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
6-) Açılan sayfada SQL server 2012 programının lisanslama işlemi yapmamız isteniyor. Lisans key var ise elimizde "Enter the product key" seçip kodunuzu yazın.
Lisans kodunuz yok ise "Specify a free edition" seçip açılan listeden "free edition" seçiyoruz.
Bu işlemden sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
7-) Açılan "License Terms" sayfasında "I accept the license terms" sekmesini işaretliyoruz. "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
8-) Açılan sayfada "SQL Server Feature Installation" seçeneği seçip "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
9-) Bu sayfada program içerisinde hangi servis ve özelliklerinin kurulacağını belirliyoruz. İsterseniz "Select All" seçebilirsiniz. Bu düzenleme işlemini tamamladıktan sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
10-) Bu sayfada; programın kurulumu esnasında ek servis ve özelliklerde eksik yada hata olup olmadığını denetlenmektedir. Bu işlemin tamamlanmasından sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
11-) Açılan sayfada; kurmak üzere olduğumuz sql servera isim vermemizi istemektedir. Özel bir gereksinim yok ise "Default Instance" seçimiyle devam edebilirsiniz. Bu işlemin tamamlanmasından sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
12-) Açılan sayfada SQL server 2012 kurulumu için bilgisayarımızda yeterli alan olup olmadığı kontrol edilmektedir. Yeterli alan olduğu tespit edildikten sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
13-) Açılan sayfada; sql server servislerinin hangi kullanıcı ve hangi şekilde çalışacağını görmekteyiz. Önerilen ayarları kullanıp "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
14-) Açılan sayfada; kendimize özel şifre belirlememiz istenmektedir. Bu bölümde "Mixed Mode" seçip unutmayacağımız bir şifre belirtmeliyiz. Bu işlemden sonra
"Specify SQL Server administration" kısmında bulunan "Add Current User" butonunu tıklayıp mevcut windows kullanıcısını "ADMİN" olarak atıyoruz.
Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
15-) Açılan sayfada; "Install and configure" sekmesini seçip "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
16-) Açılan sayfada Microsoft'a hata raporlarını göndermek isteyip istemediğimiz sorulmaktadır. Göndermek istemez isek "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
17-) Bu sayfada SQL server 2012 programı kurulumunda son kez kontrollerini yapıyor. İşlemin tamamlanmasından sonra "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
18-) Açılan sayfada programın kurulumu için yaptığımız ayarlamaları görmekteyiz. "Install" butonuna tıklayarak kuruluma başlıyoruz.
19-) Açılan sayfada SQL server 2012 programının kurulum işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu işlem 15 ile 30 dakika arasında sürebilir.
20-) Açılan sayfada kurulum işleminin başarı ile tamamlandığı görülmektedir. "Close" butonuna tıklayarak sayfayı kapatıyoruz.
Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra programımız kullanılmaya hazırdır.